Kessels, Joseph & Rob van Bodegom (2010) Verantwoordelijk Leiderschap. Duurzaam omgaan met organisaties en jezelf. Houten: Bohn Stafleu Van Loghum

 

Kessels, J.W.M. & Bodegom, R. van (2010). Verantwoordelijk Leiderschap. Duurzaam omgaan met organisaties en met je zelf. Houten: Bohn Stafleu van Loghum. 62 p. ( ISBN 978-90-313 87571 NUR 801)

In de nadagen van de financiële crisis, drastische overheidsbezuinigingen en politieke instabiliteit ligt de vraag naar krachtige leiders overal op de loer. De toon van dit boekje is echter: Begin bij jezelf en de rest gaat wellicht nog niet vanzelf, maar zeker een heel stuk makkelijker.

De dertien korte verhalen uit deze bundel ontstonden in de afgelopen jaren uit de gesprekken die Rob van Bodegom voerde met Joseph Kessels over leidinggeven, duurzaamheid, crisis en voorspoed, inspirerende ondernemers en jonge professionals die iets anders willen.

Verantwoordelijk Leiderschap is geen handleiding voor carrière managers op weg naar de top. Het is eerder een zelfonderzoek naar waarden die uitnodigen en verbinden. De urgentie om het anders te doen, is het vertrekpunt en in plaats van gehoorzaamheid is het de persoonlijke gedrevenheid die voor de energie zorgt om door te gaan. Het is heel goed mogelijk om in het omgaan met organisaties verschil te maken, er uit te springen en ongewone dingen voor elkaar te krijgen zonder gebruik te maken van status, macht en spelletjes. Juist de aandacht voor respect, duurzaamheid en verantwoordelijkheid zetten aan tot slimheid en vernieuwing. Leiderschap is waarschijnlijk een gedeelde kwaliteit die mensen in beweging brengt, omdat het aanstekelijk is om samen spannende en betekenisvolle avonturen te ondernemen.

Bohn Stafleu van Loghum (2010) ISBN 978 90 313 8757