Kessels, J.W.M. (2021). James Suzman (2020) Werk. Een geschiedenis van de bezige mens - van oertijd tot het heden. Boekbespreking

James Suzman (2020) Werk. Een geschiedenis van de bezige mens - van oertijd tot het heden.

Op verzoek van Rob Meesen, schreef ik een boekbespreking van de fascinerende publicatie van James Suzman (2020) met de titel: Werk. Een geschiedenis van de bezige mens - van oertijd tot het heden. In een mooie vertaling van Fred Hendriks, uitgegeven door Thomas Rap.

De vraag die Suzman bij mij oproept is of we de afgelopen 75.000 duizend jaar slimmer zijn gaan werken en of we daar ook beter van zijn geworden? Hij komt tot de conclusie dat een nieuwe betekenisgeving van onze dagelijkse inspanningen dringend gewenst is. Een mooi perspectief is echter dat de menselijke soort inmiddels zoveel aanpassingsvermogen en vernuft ontwikkeld heeft dat het vermogen voorhanden is om een andere koers te kiezen als het ons werk betreft. Het pijnlijke is waarschijnlijk dat de mens in die keuze zichzelf tot grootste vijand tegenkomt.

De recensie verscheen op het ondernemersplatform: WijLimburg (klik hiernaast)

Het oorspronkelijke Engelstalige werk is uitgeven bij Bloomsbury Circus en draagt de titel: James Suzman (2020). Work. A History of How We Spend Our Time.