Handboek HRD Poell, R., & Kessels, J. (2021). Handboek Human Resource Development. Organiseren van het leren. Lannoo Campus. Handboek HRD

Handboek HRD 2021

Handboek HRD. Organiseren van het leren.

Lannoo Campus 2021

Meer dan ooit bestaat er belangstelling voor vraagstukken op het snijvlak van leren, werken en ontwikkelen. Het vakgebied HRD is dan ook voortdurend in verandering. Samen met 85 gerenommeerde auteurs geven Rob Poell en Joseph Kessels in de derde editie van dit handboek een breed overzicht van het onderzoek, van de theorie en van innovatieve praktijken die (aankomende) HRD-professionals kunnen inspireren. De 45 hoofdstukken - samen bijna 900 pagina's - vormen rijke reflecties op de werkpraktijk van leren en ontwikkelen in arbeidsorganisaties.

In de afgelopen tien jaar hebben zich in snel tempo tal van nieuwe thema’s ontwikkeld, zoals duurzaam HR, employabilitylearning analyticsonline leren, en talentontwikkeling. In acht delen geeft dit handboek een totaaloverzicht van het vakgebied Human Resource Development vandaag. Het biedt een breed en onderbouwd perspectief op de belangrijkste vragen die spelen bij het organiseren van het leren.

  • Wat zijn ontwikkelingen en trends in het HRD-vakgebied?
  • Hoe is leren op de werkplek, in teams en andere organisatiecontexten te organiseren?
  • Welke rol spelen o.a. leiderschap, technologie, talent- en ontwerpbenaderingen, prestatie en de HRD-professie daarbij?

Hier kun je het Handboek inkijken

Hier kun je het handboek bestellen bij uitgeverij Lannoo Campus

Op 16 februari 2022 vond de feestelijke boeklancering plaats in de vorm van een live radioshow, gepresenteerd door Suzanne Verdonschot en Pieterjan Van Wijngaarden.

Je kunt het programma hier beluisteren

De video stream kun je hier bekijken