BVMBO: Docenten nemen het voortouw!

21 Nov 2013 15:30-21:00

Locatie: Albeda College

Rosestraat 1101
3071 AL
Rotterdam

Op 21 maart, 10 en 31 oktober 2013 werden de eerste conferenties van de Beroepsvereninging van MBO-docenten in Groningen, Wageningen en Maastricht gehouden.

Deze mbo-docentenconferentie kent het uitgangspunt “teacher in the lead”. Dat betekent dat het beroep van mbo-docent centraal staat en er onderwerpen aanbod komen over onze (beroeps)inhoud, uitvoering en ontwikkeling. Onderwerpen die ons dagelijks bezighouden, waar we een blik op vooruit willen werpen en zeker ook waar we zelf leiderschap in willen tonen.

Joseph Kessels zal ook tijdens de conferentie in Rotterdam in zijn key note ingaan op het leiderschapsmodel dat past bij de “docent aan kop” en wat daar voor nodig is bij de organisatie en de beroepsgroep van docenten.

De deelnemers kunnen deelnemen aan workshops en maken een keuze uit een aanbod van 8 rond Op weg naar Onderwijs 3.0, de LeerKRACHT centraal en Focus op de Toekomst.

Elkaar ontmoeten is ook een belangrijk onderdeel. Het diner staat in het teken van “Teach and eat, teach and meet”. Kennismaken met elkaar, afspraken om in elkaars keuken te kijken, het bespreken van regionale issues of samen nieuwe Teacher in the lead projecten bedenken, het kan allemaal.

Bij het avondeten schuiven de Tweede Kamerleden Tanja Jadnanansing (PVDA), Paul van Meenen (D66) en Pieter Duisenberg (VVD) aan voor een levendige discussie.

Klik hier voor het programma