HRD Werkvelddag: De Toekomst van HRD

04 Oct 2017 09:30-17:00

De vakgroep Onderwijskunde van de Universiteit Twente organiseerde op 4 oktober 2017 een interactieve Human Resource Development werkvelddag. Op deze druk bezochte dag werden zowel vanuit de wetenschap als de praktijk de nieuwste inzichten en best practices gedeeld. Hierbij stonden thema’s centraal zoals informeel leren, leiderschap, leren met simulaties en duurzame organisatievernieuwingen. Daarnaast was er volop gelegenheid om nader kennis te maken met de afdeling en studenten Onderwijskunde, en HRD- professionals van andere organisaties.

De vakgroep Onderwijskunde organiseerde deze HRD-Werkvelddag ter ere van het afscheid van prof. dr. Joseph Kessels. Hij sloot de dag af met reflecties op de toekomst van het werkveld HRD.

Een samenvatting van zijn toespraak is hier beneden te downloaden.

De Opleiding Educational Science & Tecnology van de Universiteit Twente stelde bij deze gelegenheid de "Joseph Kessels Afstudeerprijs" in voor die studenten Human Resource Development die wetenschap en praktijk zodanig met elkaar verbinden dat zij een betekenisvolle bijdrage leveren aan het ondersteunen van het leren van professionals.

Dr. Maaike Endedijk verzorgde een key note over de zin en onzin van het 70:20:10 model van Jennings. Dr. Hans van der Mey nam de aanwezigen mee in de richtlijnen voor het ontwerpen van instructieve video's.

Studenten vertelden over de wijze waarop zij tijdens hun studie het werkveld met onderzoek konden ondersteunen, terwijl vertegenwoordigers van het werkveld specifieke vragen formuleerden ter verdieping door middel van onderzoek.

Klik hier voor meer informatie over het programma.

Dr. Suzanne Verdonschot, oud-student aan de UT en gepromoveerd bij Prof. Kessels stelde een liber amoricum samen met bijzondere bijdragen van studenten en promovendi. Dit J.Kessels UT Magazine is hier beneden te downloaden.

In het Universiteitsblad U-Today vescheen een kort interview ter gelegenheid van het afscheid Joseph Kessels.