ISO Docent van het jaar 2017

01 Apr 2017 14:00-17:00

Marc van Mil is uitgeroepen tot HO Docent van het Jaar 2017.

Hij brengt zijn studenten veel bewustzijn bij over de impact van hun vak, zegt de studentenorganisatie ISO, die de verkiezing organiseerde.

Van Mil, verbonden aan de opleiding Biomedische Wetenschappen aande Universiteit Utrecht, kreeg de prijs uit handen van minister Bussemaker.Er waren vijf docenten van hogescholen en universiteiten genomineerd. Naast Marc van Mil waren dit: Stephanie Siersma – NHL Hogeschool, Thijs Brilleman – Haagse Hogeschool, Michiel Koelink – Amsterdamse Hogeschool van de Kunsten en Parviz Samim – Hogeschool Utrecht.

De jury, bestond uit studenten en vakprofessionals: Desley van der Zande, Bob van Soolingen, Ad de Graaf, Loes Damhof (HO docent van het jaar 2016) en Joseph Kessels. Zij keek vooral naar de aspecten professionalisering, visie op onderwijsontwikkeling, innovatie, didactiek en passie. Van Mil scoorde op alle vlakken uitstekend.

"Van Mil is een moderne docent", staat in het juryrapport. "Niet alleen maakt hij gebruik van nieuwe, interactieve onderwijsmethodieken, ook verbindt hij deze aan een heldere rolopvatting over de docent." Hij maakt studenten bewust van hun eigen leerproces en leert hen verantwoordelijkheid te dragen voor de impact van hun vakgebied op de samenleving.

Aan de prijsis onder meer een onderwijsbeurs van 15.000 euro verbonden. Ook krijgt Van Mil een plaats in de landelijke Docentenkamer, een nieuw orgaan dat advies gaat gevenaan de Minister van Onderwijs en Wetenschappen.

Klik hier voor meer informatie over de genomineerden en download het juryrapport hieronder.