"Kennismanagement is niet van deze tijd." In: enews special knowledge management edition.

Op een mistige ochtend rijden wij door de polder richting het dorpje Terschuur. Hier woont prof. dr. Joseph Kessels. Joseph Kessels is sinds 1977 partner bij bureau Kessels & Smit, The Learning Company. Daarnaast is hij parttime hoogleraar Human Resource Development-bedrijfsopleidingen aan de Universiteit Twente en de Universiteit Leiden. Wij zijn benieuwd naar zijn visie op kennismanagement.

Midden in Terschuur nemen wij een afslag naar rechts om het dorp vervolgens weer te verlaten. De bebouwing wordt steeds schaarser en uiteindelijk staan wij voor een grote, oude boerderij, midden in de weilanden gelegen en omgeven door hoge bomen.
Joseph Kessels werkt vandaag thuis. Als hij zijn werkkamer binnenkomt, begint hij zich onmiddellijk te verontschuldigen voor de diverse stapels papier die de tafel bedekken. “Ik probeer als het even kan een dag in de week thuis te werken,” legt Joseph Kessels uit, “juist om dit soort stapels papier weg te kunnen werken.” Hij schenkt koffie in en begint te vertellen.