Kessels, J.W.M. (2011). De wens van koning Midas. In T. de Jong & S. van der Veer (red.). We presteerden nog lang en gelukkig. Een sprookjesboek voor organisatieverbetering. Culemborg, Van Duuren Management.

We Presteerden nog lang en gelukkig ....

Tjip de Jong en Simon van der Veer (2011),

met bijdragen van:

Arend Ardon, Hans Vermaak, Joseph Kessels, Marijke Lingsma, Eric Koenen, Tamira Nicolai - van Vught, Saskia Tjepkema, Toon Gerbrands, Jaap Peters, en Co Woudsma, met illustraties van Roel Ottow.

Culemborg: Van Duuren Management

 

Over het boek
Een sprookjesboek voor organisatieverbetering

Hans en Grietje die op een slimme manier samenwerken om de boze heks te ontvluchten, koning Midas die door zijn hebberigheid in een lastig parket belandt, Jaap die tot in de hemel klimt om zijn droom te bereiken: wie is er niet opgegroeid met sprookjes?

In dit boek laten Tjip de Jong en Simon van der Veer zien dat deze verhalen niet alleen betoverend mooi zijn, maar dat we er ook een hoop van kunnen leren. Ze verbinden een aantal wereldberoemde sprookjes aan organisatie-verbeterinitiatieven en bieden zo een nieuw perspectief om bijvoorbeeld een verbetering van leiderschapsgedrag te realiseren, een effectievere samenwerking te organiseren of naar een klantgerichte cultuur toe te werken. Daarmee is We presteerden nog lang en gelukkig een uniek boek vol sprookjesachtige handvatten om organisaties beter te laten presteren.

Het boek biedt een fris perspectief op organisatie-verbetering en -vernieuwing; praktische handvatten waarmee je direct aan de slag kunt; en uitdagende intermezzo’s van managementexperts en leiders als Toon Gerbrands, Arend Ardon, Jaap Peters en Joseph Kessels.

www.organisatiesprookjes.nl

Over de auteurs

Tjip de Jong is als adviseur en onderzoeker verbonden aan Kessels & Smit, The Learning Company, een inter-nationaal netwerk dat organisaties, teams en individuen ondersteunt rondom leer- en ontwikkelvraagstukken.

Simon van der Veer is oprichter en mede-eigenaar van adviesbureau TWST. Vanuit TWST ondersteunt hij bestuurders, managers en leidinggevenden in het oplossen van taaie vraagstukken. Tevens is hij coauteur van het populaire boek Animal Firm.

Beiden hebben een fascinatie voor organisatiever-betering en -vernieuwing.

SPROOKJESBOEK WINNAAR L&D BOOK OF THE YEAR 2011

Dinsdag werd het L&D Book of the Year verkozen tijdens het event L&D Talks in het auditorium van BNP Paribas Fortis te Brussel. Op vraag van Stimulearning, een lerend netwerk van Opleidingsprofessionals, reviewden zes L&D-pro’s evenveel L&D boeken. Dit ter voorbereiding van de uiteindelijke verkiezing door 120 collega’s, aanwezig op het event L&D Talks.

Deze 120 mensen verkozen het boek We presteerden nog lang en gelukkig van Tjip de Jong en Simon van der Veer (uitgeverij Van Duuren) boven vijf andere boeken. Meer informatie over de prijs vindt u hier.

Uit het verslag

Een magisch managementboek dat tot de verbeelding spreekt en een streling is voor het oog en ons moraal. Zowel linker- als rechterhelft van onze hersenen worden bij het lezen van dit boek in actie gebracht. Het boek zet aan om zelf acteur te worden, na het lezen van 9 “sprookjes” ofte praktijkvoorbeelden in sprookjesstijl. Het boek levert (zelf)reflectie op en is doorspekt met leestips en intervisies van gastauteurs. A never ending story.

Prachtig geïllustreerd; origineel; rijke literatuur: cultuur, management, moraal, verbeelding, geheugenoefening, leiderschap,… het lijkt allemaal aan bod te komen; oog voor detail; consequente opbouw; zelfreflectie wordt gestimuleerd; praktisch. Een must have voor jong en oud!