Keursten, P., Verdonschot, S., Kessels, J., & Kwakman, K. (2004). Welke factoren zijn bepalend voor kennisproductiviteit? In C. Stam, A. Evers, P. Leenheers, A. de Man, & R. van der Spek (Eds.), Kennisproductiviteit (pp. 153–170). Pearson Education Benelu

ISBN Boek: 90-430-0978-4

 

Paul Keursten, Suzanne Verdonschot, Joseph Kessels en Kitty Kwakman belichten de leerprocessen die een centrale rol spelen bij kennisproductiviteit. In het eerste deel presenteren zij een conceptueel kader dat een samenvatting biedt van de factoren die volgens hun onderzoek de kennisproductiviteit beïnvloeden. Dit raamwerk kan richtinggeven aan zowel het onderzoeken van kennisproductiviteit als aan het stimuleren van kennisproductiviteit in de praktijk.
In het tweede deel presenteren zij de resultaten van zestien reconstructiestudies van vernieuwingsprojecten die werden uitgevoerd in verschillende organisaties in Nederland, China en Indonesië. De resultaten bevestigen dat de elementen uit het conceptuele kader een belangrijke rol spelen, en geven aan hoe deze elementen in de praktijk kunnen werken.