NSA dag Nederlandse Schoolleiders Academie

03 Nov 2011 00:00

NSA dag Nederlandse Schoolleiders Academie

Op 3 november vindt 's middags de NSA dag plaats die dit jaar in het teken staat van het thema:

"Leidinggeven aan een leer-/werkomgeving die (leraren) uitnodigt tot samen leren, ontwikkelen en delen van kennis"

Joseph Kessels is die middag gast en zal een bijdrage leveren aan dit thema vanuit zijn betrokkenheid bij het onderzoek van het Ruud de Moor Centrum van de Open Universiteit, dat zich richt op de professionalisering van leraren op en rond hun werk. Hoe geef je vorm aan Human Resource Development in de school?

Hij heeft voor zijn bijdrage Antoon Vugts uitgenodigd, HR-directeur van OCé-Nederland. Deze organisatie is in 2011 voor het derde jaar op rij uitgekozen tot de aantrekkelijkste werkgever van Nederland. Dat maakt nieuwsgierig naar het leiderschap binnen OCé-Nederland en hoe dit bedrijf vorm geeft aan de professionele ruimte van de medewerkers.

In een dialoog zal Joseph de kenmerken proberen bloot te leggen rond de werving van jonge professionals, hoe je ruimte biedt voor persoonlijke ontwikkeling, en op welke wijze je mensen duurzaam aan je organisatie kunt verbinden. Hoe gaat OCé met de toekomst om: komt er inderdaad een papierloos kantoor, en wat moet je dan als wereldmarkleider op het gebied van printen?

Kunnen we ons in het onderwijs ook dergelijke grote verschuivingen voorstellen? Opheffen van de schoolplicht? Vrijgeven van de onderwijsmarkt? Wanneer komen onze leerlingen nog naar onze school als ze niet meer hoeven? Hoe ziet hun alternatief er uit?

Hoe maken we ons aantrekkelijk voor onze medewerkers? Wat is een insprerende omgeving, waar je samen met collega's aan relevante thema's kunt werken en het onderwijs een stap verder helpen?

Klik hier voor nadere informatie